Waar we voor staan

Welkom bij De Laape, een unieke vergader- en verblijfsplek waar toekomstbestendig bouwen en groen vergaderen centraal staan. Hier is duurzaamheid geen modewoord, maar de kern van alles wat we doen. Naast het duurzame ontwerp van onze panden, biedt vergaderen in de natuur nog een ander bewezen voordeel: het bevordert het nemen van betere beslissingen.

Agrarisch erfgoed

De boerderij heeft met verschillende ruimtes een oppervlakte van 456 m2. Een plenaire vergadering, workshops op de benedenverdieping, een borrel op de overloop met aansluitend diner of een brainstormsessie in de skybox. Alles is mogelijk. De boerderij is modern gerestaureerd met respect voor de oude indeling en geschikt gemaakt voor uw event.

Midden in de natuur

Midden in de natuur, aan het doorgaande vaarwater van het Wartenster Wiid, bereik je in slechts 15 minuten het prachtige Nationaal Park “De Alde Feanen”. Dit is een van de weinige plekken in Nederland waar je op heldere nachten de Melkweg in volle glorie kunt bewonderen. Overdag kun je hier genieten van de stilte en de rijke flora en fauna.

Duurzaam gecertificeerd

De panden worden verwarmd met warmtepompen en de dikke laag begroeiing op het dak houdt – naast dat het er prachtig uitziet – de temperatuur in de slaapkamers in zomer en winter aangenaam. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen en er wordt regenwater gebruikt om de wc’s door te spoelen. Het is een grote wens om ook de regenwaterafvoer van het dak van de boerderij te gaan gebruiken. Zo blijven we zoeken naar de beste oplossingen.