Duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van De Laape is zoveel mogelijk ingezet op toekomst bestendig bouwen. Naast dat de panden zo groen mogelijk zijn heeft groen vergaderen nog een ander voordeel, onderzoek heeft aangetoond dat vergaderen in de natuur leidt tot het nemen van betere beslissingen.

Eten op De Laape

Als trotse deelnemer aan Dutch Cuisine omarmen wij de principes van deze beweging in onze keuken. Onze gerechten worden bereid met lokale, seizoensgebonden ingrediënten en we streven naar een balans van 80% lokale en 20% externe producten. Bovendien serveren we onze maaltijden in shared dining stijl, waarbij gerechten worden gedeeld om voedselverspilling tegen te gaan en sociale interactie te bevorderen. Kees Meinders die oktober 2024 zijn eerste groene ster heeft verdiend geeft leiding aan de keuken van de Laape. Hierdoor bent u verzekerd van een hoogstaand en verassend aanbod.

Bee Foundation

Bijen zorgen voor bijna 90% van alle bestuiving op aarde. Zonder de bijen zou de wereld er heel anders uit zien. Wilde bijen zijn niet alleen enorm belangrijk, maar ook kwetsbaar. Ruim de helft van alle 360 bijen soorten in Nederland staat op de rode lijst. Gelukkig kunnen we op verschillende manieren bijdragen een goede leefomgeving voor de bij. Wij zijn trotse ambassadeur van Bee Foundation en onze betalende klanten zijn dit automatisch ook! Wij doneren namelijk een percentage van het totaalbedrag van elke boeking aan Bee Foundation.

Duurzaam gecertificeerd

De Laape neemt duurzaamheid serieus met trots dragen wij de certificeringen van Green Key, Dutch Cuisine en we zijn bezig B Corp gecertificeerd te worden. Met onze certificeringen zijn we herkenbaar voor het omarmen van duurzaamheid in al zijn facetten. Nog belangrijker is dat we willen blijven leren. Heb je tips of dingen die je opvallen, laat het ons weten, we werken er graag aan.

Duurzame Partners

Niet alleen onze eigen overtuigingen zijn van belang, maar ook die van onze partners. Op ons terrein kom je diverse producten van onze duurzame partners tegen.

Mearkas

Met passie en bezieling zorgt chef-kok Kees Meinderts met zijn team voor een gastronomische ervaring op niveau. Hoogwaardige gerechten in een warme en toegankelijke omgeving.

Boer en Chef

Met een netwerk van meer dan 50 lokale leveranciers, waaronder boeren, tuinders, imkers en bakkers, garandeert Boer & Chef een breed scala aan hoogwaardige streekproducten en ondersteunt bovendien regeneratieve landbouw.

Zeepfabriek Suver

Met Zeepfabriek Suver kiezen we voor duurzame, natuurlijke verzorging.

The Good Roll

Met The Good Roll kiezen we voor duurzaam toiletpapier en steunen we tegelijkertijd de bouw van veilige toiletten in Ghana.

Lesseau

Met Lesseau was je je handen zonder water te verspillen, zonder een enorme ecologische voetafdruk achter te laten en zonder plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik.